Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > "Nunta Secolului" vazuta din bucatarie…
  • Arhivă articole

"Nunta Secolului" vazuta din bucatarie…

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 decembrie, 2011
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Meniuri mondene pe care le-am pregatit in Romania

Primul eveniment de amploare la care am participat a avut loc in 2008, cu ocazia Expo Metro, care isi propunea sa creeze un restaurant Haute Cuisine, pe durata a patru zile. Pastrez o amintire foarte placuta de la acest eveniment, iar echipa Metro a colaborat 100% la succesul acestui proiect. Profit inca o data pentru a le spune Bravo lor si domnului François Oliver, un adevarat domn asa cum nu sunt multi in gastronomia romaneasca, si un adevarat epicurean, in sensul nobil al cuvantului!

Al doilea eveniment s-a desfasurat in 2009 si a fost receptia dineului de Gala al oficialilor pentru aniversarea a 550 de ani de la infiintarea orasului Bucuresti, la Palatul CES, un monument foarte frumos, plin de istorie. A fost o mare onoare pentru mine sa fiu ales chef bucatar pentru aceasta seara de gala, sa ofer o imagine culinara a Romaniei si implicit o amintire deosebita delegatiilor de oficiali. Daca iubiti munca benevola si cu titlu gratuit, daca va place sa fiti platiti doar cu cativa bani pentru munca voastra, atunci va invit sa lucrati pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, donatiile sunt binevenite acolo.

Au urmat apoi, in 2007 si 2008, cele doua garden party, organizate pentru oficiali, cu ocazia zilei de 14 iulie, la Ambasada Frantei. A fost de asemenea o deosebita onoare pentru mine sa gatesc in acest loc. Ce frumoasa este Ambasada Frantei in Romania si ce gourmet autentic este ambasadorul nostru! El intrupeaza cu adevarat imaginea Frantei.

In 2010, impreuna cu Crown Plaza, am pregatit la Studiourile Buftea, o masa pentru 1200 de persoane. Chiar daca nu a fost vorba despre Haute Cuisine, aceasta ramane pana in ziua de astazi cea mai de amploare masa pe care am pregatit-o in exterior. Echipa cu care am lucrat a facut foarte bine fata acestei provocari. Jos palaria in fata echipei de la Crown pentru organizarea acestui banchet! Dincolo de toate, acesta ramane in mintea mea un moment uman deosebit. Ii multumesc in mod deosebit domnului Pierre Boissel, care la acel moment a refuzat sa imi restituie premiul pe care il castigasem in cadrul Golden chefs, mai precis un cuptor profesional oferit cu generozitate de catre sponsorul concursului. Pentru prima editie marca Bilancia pusese in joc, pentru castigator, un premiu de 6000 de euro. Imi imaginez ca Crown Plaza avea nevoie de echipamente daca nu mi-a fost restituit premiul castigat… A fost o premiera pentru un concurs de gatit. Și totul s-a intamplat din cauza unui compatriot al meu! O mare rusine!

In 2011, am gatit pentru nunta secolului, cea a lui Cristian Borcea, la Ambassad’Or, un spatiu surprinzator pentru organizarea de evenimente, o unde am colaborat cu Joseph Haddad, care a alcatuit meniul. Marea provocare a fost aceea de a gasi o bucatarie corespunzatoare acestui meniu, cu spatiu suficient si echipamente moderne, de ultima generatie, in conditii optime de igiena. Le multumesc celor de la Metro Militari pentru ca ne-au incredintat timp de patru zile bucataria lor si ne-au pus la dispozitie acvariile pentru a pastra homarii vii, in cele mai bune conditii posibile. Nu poti tine, pana in ultimul moment, 300 de homari intr-un bol cu pestisori rosii!

A trebuit de asemenea sa gasim si asiguram logistica necesara. A fost nevoie de doua camioane-frigider pentru a asigura o prospetime perfecta a alimentelor. Echipa mea si cu mine am colaborat cu cea a domnului Haddad la prepararea meniului. Au fost necesare 4 zile si 12 bucatari pentru realizarea acestui meniu. Alti 22 de bucatari au lucrat pentru transportarea si servirea acestui meniu la Ambassad’Or. Am fost cu adevarat surprins de barul sculptat in gheata, o gheata de o puritate impresionanta, totul la scara naturala. O adevarata munca de profesionisti. Spatiul de prezentare a fructelor era de asemenea realizat din gheata. Dupa 5 ani de stat in Romania, m-am aflat pentru prima data in fata unei opere demne de marile palate din Bangkok sau Singapore.

S-a spus ca acest meniu a fost unul de doua stele Michelin. De aceea voi vorbi putin, pentru cei care nu stiu, despre Ghidul Michelin, cunoscut de profesionisti si sub numele de Ghidul Rosu. Este vorba de o carte rosie de 20 x 6 cm. Intre copertele acestei carti gasim toate informatiile utile pentru o calatorie. Itinerariile recomandate, drumuri departamentale, nationale, autostrazi, toate clasate in functie de departamente. Ghidul Rosu este o adevarata mina de informatii: castele pe care le putem vizita, biserici ce merita vazute, muzee, curiozitati marcante, orarele de vizitare, preturile biletelor, chiar si adresele unor depanatori auto pe care ii poti contacta ziua sau noaptea. Și nu in ultimul rand, restaurantele bune si hotelurile.

Ghidul Rosu s-a nascut in 1900 si la acel moment restaurantele nu erau mentionate in interiorul lui. In primii ani, ghidul a fost oferit gratuit clientilor. Exista o anecdota care spune ca, in momentul in care a vazut niste mecanici auto folosind un teanc de Ghiduri Rosii pentru a schimba o roata, Michelin s-a infuriat atat de tare incat a decis ca ghidul sa fie vandut, sa nu mai fie oferit gratuit.

Astazi, prima editie originala a ghidului este practic de negasit sau se negociaza pentru mai mult de 7.000 de euro. Editiile din primii ani sunt de asemenea foarte rare si trebuie sa iti folosesti toate economiile ca sa le poti achizitiona. Aceasta colectie a devenit obiectul unui adevarat cult. La casa Drouot, in Paris, a fost vanduta o colectie completa a ghidului pentru pretul de 70.000 de euro.

Restaurantele au fost integrate in ghid mai tarziu, la cererea clientilor. Editiile 41, 42, 43 si 44 nu exista, deoarece in acea perioada Franta era sub ocupatie germana si Starile generale au cerut celor de la Michelin crearea unui ghid destinat ofiterilor aliati pentru a se deplasa in Franta, dupa bombardarea si distrugerea podurilor de catre armata germana. Și acest ghid se gaseste foarte greu. Se mai spune ca Wehrmachtul a castigat luptele din Franta, in 1939, gratie Ghidului Michelin, pe care Statul Major german l-a folosit pentru ofensiva acestei campanii care s-a sfarsit prin capitularea Frantei.

Daca gasiti vreodata o editie a Ghidului Michelin, in pivnite sau in hambar, nu o aruncati, valoreaza o avere. Am avut nevoie eu insumi de 20 de ani si de multa rabdare si calatorii pentru a-mi alcatui propria mea colectie Michelin.

Ghidul Michelin nu contine nici macar un rand de publicitate platita. Independenta sa e absoluta. In 1931, moare creatorul acestui ghid si in 1932 apare prima editie nesupervizata de maestrul Michelin. Ghidul Rosu s-a nascut odata cu secolul XX si va trai mai mult decat acesta.

Cuvantul inainte din prima editie a devenit celebru de-a lungul anilor si s-a dovedit a fi premonitoriu.

Iata care erau angajamentele Michelin: vizita anonima, independenta, selectia, aducerea la zi a informatiilor, anual, cu scopul de a contribui la o mai buna mobilitate.

In 1926 au fost create stelele bonne table, iar in 1931 clasamentul 1, 2, 3 stele, pentru a recompensa axa Paris-Lyon-Marseille. O stea marcheaza o etapa buna in itinerariul vostru. Doua stele marcheaza o masa excelenta pentru care merita sa revii in acel loc. Trei stele semnaleaza unul dintre cele mai bune restaurante din Franta. Inseamna ca merita sa calatoresti pana acolo. Inspectorul Michelin este un angajat al Ghidului care nu se va intoarce intr-un restaurant decat dupa mult timp, pentru a garanta anonimatul. Intrati intr-un restaurant cu un ghid Michelin in mana si veti vedea ce efect veti avea!

Si «Nunta Secolului», cu acest faimos de inexistent “bœuf de Monaco”…

Am ajuns de foarte multe ori in principatul monegasc, insa nu m-am intalnit cu asa ceva pana acum. Dar dupa toate articolele scrise in presa romaneasca, imi fac placerea de a reveni la locul cu pricina, reputat ca si paradis al iahturilor, al miliardarilor si al top-modelelor, pentru a-l cauta. Nu stiu unde o fi descoperit domnul Haddad aces faimos bœuf. Sau poate cunostintele mele in ce priveste denumirile din acest domeniu sunt limitate….

In acest meniu au reaparut prea multe alimente. Prima regula in gastronomiei: nu reutilizati niciodata acelasi aliment. Mi s-ar fi parut mai nimerit sa se fi servit acest bœuf cu un sos de Feteasca Neagra in loc de unul cu merlot. Produsele sofisticate merita ca si acompaniament sosuri din vinuri la fel de sofisticate.

Ce mi-a placut in acest meniu a fost homarul, produs de lux al gastronomiei. In meseria mea, prepararea sa se adreaseaza specialistilor, nicidecum amatorilor. Inca o data este imperativ sa respectam acest produs magnific. Este formal interzis sa fie dezmembrat in patru bucati cat timp e in viata. Nu pot suporta asa ceva, nu suport suferinta si barbaria gratuita. Homarul merita cea mai mare grija.

Pentru prepararea unui bisque de homar se pastreaza si coralul pentru a face un unt cu care se emulsioneaza sosul. De asemenea, nu se indeparteaza capul, ci se spala din abundenta pentru ca acolo se gaseste ceea ce face din acest sos una din cele mai mari delicatese ale marilor bucatarii. Din pacate, nu a fost cazul. In consecinta, un sos foarte fad. Aceste faimoase stele trebuiesc meritate, nu auto-proclamate. Intr-un restaurant Michelin sosurile nu sunt legate cu un amidon, sau, cum spun eu in propriul jargon, beurre manier. Acesta este bun si pentru prepararea unui béchamel. Sosurile legate cu beurre manier existau cand am inceput eu bucataria, acum 30 de ani.

Acest meniu a fost numit foarte pompos «de Doua stele Michelin». Singura conexiune pe care am putut sa o fac cu Michelin se gasea in parcare, unde masinile aveau pneuri de la acest producator. Termenul «meniu de gala» ar fi fost mai nimerit, in ciuda unei prezentari foarte «retro» si a unei mari incoerente de gusturi si arome la nivelul antreului, pentru ca nu ar trebui amestecate «fusion» si «confusion». Totul trebuie sa se gaseasca in armonie si bine echilibrat, un adevarat exercitiu la trapez, si trebuie gasita osmoza perfecta intre mixul de alimente si arome, lucru pe care eu inca il caut. De fapt, au fost toate produsele «festive»: trufe, morilles, fois gras, homar, acest faimos bœuf de Monaco, legume de buna calitate.

Concluzia mea: publicatiile din Romania se intampla sa si verifice sursele informatiilor?

Apropo de sarea rosie de Himalaya

Virtutile sale unice sunt cunoscute de milenii. Alexandru cel Mare a fost primul care a adus-o in Europa in jurul anului 350 i.c. Efectele sale sunt purificatoare, armonizatoare si depurative. Este un remineralizant prin excelenta. Formarea sarii rosii de Himalaya, una din cele mai pure sari ale planetei, se leaga de eopca in care oceanele detineau cea mai mare parte a pamantului, acum 250 milioane de ani. Numita si «cea mai buna sare din lume», calitatea ei exceptionala rezida mai ales in faptul ca a fost pastrata in interiorul pamantului, departe de efectele negative ale poluarii si ale deseurilor toxice. Bogata in oligo elemente (peste 80), mai ales fier, calciu, potasiu, fosfor si cupru. Este o sare gema care se prezinta sub forma unor frumoase cristale lucioase de rosu. Acestea sunt cristale de sare nerafinate, fara iod sau aditivi. Aceasta sare permite o buna regenerare a sangelui. Structura sa cristalina o face usor asimilabila de catre organism.

Intelesesem, iar apoi citisem intr-un ziar de barfe, cronica unui sef bucatar (sau cel putin asta pretindea el ca era), care spunea ca sarea de Himalaya este pentru snobi. Eu cred ca el insusi este snob cand vad platourile pe care le pregateste atat de mandru in acest ziar, platouri care nu imi fac deloc pofta de mancare, ba dimpotriva. Aceasta reflecta nivelul real al gastronomiei fine actuale la Bucuresti, practic inexistenta.

Aroma nu valoreaza nimic daca nu e partajata, impartita.

Stiu de dinainte ca nu imi voi facea prea multi prieteni, ca vor fi multi care ma vor critica dupa citirea aceastui articol, insa nu fac altceva decat sa descriu realitatea. Le-as raspude ca am libertatea de gandire si ca isi pot pastra criticile pentru a isi pune intrebari cu privire la propriile lor persoane si eventual a schimba meseriile fara a mai face de rusine aceasta profesie care nu are nevoie de diletantismul lor.

Cu toate acestea, domnilor si doamnelor, va invit sa imi dovediti contrariul intr-un concurs de bucatarie pe un platou de televiziune in direct cu tema «Cutia magica». Nimeni sa nu stie in avans ce va avea de preparat si va trebui sa ne descurcam de o maniera creativa si dand dovada de inspiratie, lucruri care unora le lipsesc cu desavarsire la ora actuala. De asemenea, va invit sa va semnati cu numele voastre atunci cand criticati pe bloguri sau forumuri, nu mai utilizati pseudonime. De ce sa ne ascundem?

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie romaneasca
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cristi borcea
  • fine dining
  • gastronomie fina
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mananca bine in bucuresti
  • mancare romaneasca
  • meniu romanesc
  • mese festive
  • nunta cristi borcea
  • nunta secolului
  • nunti bucuresti
  • organizam evenimente
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional romanesc
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ