Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Interviurile Restograf: Nicolai Tand, La Cantine de Nicolai
  • Arhivă articole

Interviurile Restograf: Nicolai Tand, La Cantine de Nicolai

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 2 septembrie, 2012
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cine sunteti, cum ati ajuns patron de restaurant, unde ati lucrat?

Ma numesc Nicolai Tand si sunt un maramuresean get beget cu o o pofta de viata nebuna, care se reflecta in tot ceea ce fac; am o pasiune arzatoare pentru bucataria frantuzeasca si pentru gastronomie in general. Povestea evolutiei mele la statutul de patron de restaurant incepe in Franta si se intinde pe aproape 20 de ani. A fost un drum lung, uneori anevoios, dar mereu frumos; un drum pe care l-am parcurs cu convingerea constanta ca ma va duce unde trebuie. Am lucrat in Franta in mai multe restaurante de prestigiu, si pot spune cu onestitate ca am trecut cam prin toate functiile pe care un om le poate avea in acest domeniu. Am fost mereu dornic sa invat, am deprins meserie si am inteles in timp ce inseamna cu adevarat un restaurant de calitate si cum trebuie condus. Dupa cativa ani am ajuns la functia de manager si pentru prima data eram intr-o pozitie din care nu mai aveam cum si unde sa avansez. In loc sa ma complac, si pentru ca incepusem sa simt si un dor acut de casa, am hotarat sa ma intorc in Romania si sa incerc sa pun pe picioare un restaurant al meu, sa impart tot ceea ce am invatat cu oamenii din tara mea si sa ii bucur si pe acestia pe cat de mult pot.

Ce faceti acum?

Proiectul mi-a reusit si acum am restaurantul meu, in care imi petrec mare parte a timpului. Ma straduiesc in fiecare zi sa imi respect promisiunea facuta mie insumi si clientilor mei: aceea de a crea o experienta veritabila, unica, frantuzeasca, pe toate planurile; atat din punct de vedere culinar cat si ca ambient; sa incant simturile, astfel incat celor care au fost in Franta sa le vindec dorul, si pe ceilalti sa ii fac sa inteleaga bucuria rasfatului, a micilor placeri din viata.

Ce inseamna o mancare buna sau foarte buna?

Mancarea trebuie sa iti bucure toate simturile. Sigur, cel mai important este gustul; nu trebuie neaparat sa fie trufe sau caviar, orice mancare poate fi gustoasa daca este facuta cum trebuie; dar gustul nu este tot: mirosul, prezentarea, forma, compozitia si consistenta contribuie la povestea pe care ti-o spune orice fel de mancare. Trebuie ca toate acestea sa fie armonios imbinate. Aceasta este de fapt cultura culinara frantuzeasca: imbinarea armonioasa a tuturor elementelor.

Ce fel de ambianta apreciati cel mai mult intr-un restaurant?

Consider ca totul este important intr-un restaurant. Trebuie sa stii sa creezi si sa intretii o atmosfera unica si memorabila din toate punctele de vedere. Nu sunt adeptul luxului opulent, grosolan uneori. Cred ca este de preferat un lux simplu, subtil si relaxant. Nu cred in zgomot, in galagie. In unele restaurante muzica este tinuta la un nivel care face dificila comunicarea intre clienti; te obliga sa ridici glasul, creeaza disconfort. Muzica trebuie sa fie ca o coloana sonora in surdina, sa destinda si sa incalzeasca atmosfera. Nu imi place inghesuiala; cred ca o iesire la restaurant este o experienta personala si incerc sa creez un cadru cat mai intim si destins. Si mai sunt multe alte lucruri ca decorul, mobilierul, vesela, chiar si temperatura, toate sunt detalii pe care trebuie sa le ai in vedere si carora trebuie sa le acorzi atentia cuvenita.

Cum ati defini, in cateva cuvinte, un bun serviciu?

Un serviciu bun este un serviciu care trece neobservat; contribuie la starea clientului de bine, fara a-l deranja, fara a-l intrerupe pe acesta. Nu trebuie sa fie intruziv, cu exces de zel, dar trebuie mereu sa vina in intampinarea dorintelor si asteptarilor clientului. Trebuie sa mentina totul impecabil. Si cel mai important: „clientul are mereu dreptate”. Cred cu tarie acest lucru; pana la urma este experienta lui, si este datoria ta sa ii indeplinesti pe cat posibil dorintele. Incerc sa instruiesc periodic angajatii, sa ii perfectionez, si am evoluat mult din acest punct de vedere.

Ce ne puteti spune despre ospitalitate in Bucuresti?

Consider ca avanseaza, este in crestere. Nu exista inca o cultura matura a ospitalitatii,  serviciile inca lasa destul de mult de dorit, dar este pe drumul cel bun. Se invata de la altii si din greseli, si se invata destul de repede. Este la inceput de drum dar exista potential. O sa se maturizeze aceasta cultura, odata cu maturizarea clientelei.

Ce parere aveti despre restaurantele si despre mancarea din Bucuresti?

Consider ca exista potential si cu siguranta exista cerere. Ramane ca cererea sa devina mai educata si oferta se va adapta imediat. Progresul nu va intarzia sa apara.

Ce v-a surprins cel mai mult la restaurantele bucurestene (placut/ neplacut)?

Nu sunt simandicos din fire, si nu sunt genul de om care cauta nod in papura concurentei. Dar mi s-a intamplat sa fiu profund dezamagit in unele locuri in care nu se acorda atentie nici macar unor detalii elementare. Un exemplu bun in acest sens ar fi ca am fost in mai multe locuri in care am comandat la masa o sticla de vin alb si sticla nu mi-a fost adusa si nu a fost tinuta in frapiera, ci trantita pur si simplu pe masa si lasata sa se incalzeasca. Si am si alte exemple de acest gen, in unele restaurante cu „pretentii”. Pana la urma lucrurile simple ca acesta stau la baza oricarei etichete si mi se pare o profunda lipsa de respect si de interes sa le neglijezi.

Ce v-a surprins cel mai mult la clientii restaurantelor bucurestene (placut/ neplacut)?

Fiecare client este diferit de celalalt. Principala calitate a clientului bucurestean vizat de noi ar fi deschiderea spre experiente noi, de calitate.

Care ar fi cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le schimbe proprietarii bucuresteni de restaurante si bucatarii sefi pentru a se vedea o ameliorare sensibila a calitatii mancarii si a actului gastronomic, in general, in restaurantele din Bucuresti?

Oamenii sunt primul lucru. Staff-ul, management-ul sa fie de meserie, de calitate, de caracter. Sa se poata baza pe faptul ca fiecare piesa in parte isi indeplineste rolul; iar daca un om este competent sa ii dea voie sa isi faca treaba. Sa isi stabileasca obiective realizabile si sa munceasca din greu sa le atinga; sa isi impuna standarde ridicate si sa munceasca din greu sa le intretina. Sa fie in general mai responsabili si mai atenti cu ce promit si ce ofera.

Cum vi se pare mancarea traditionala romaneasca? Ce va place mai mult?

Am crescut si am trait cu „bucatele” traditionale romanesti, imi plac foarte mult. Initial ma gandeam sa fac un restaurant cu specific romanesc, insa dorul de mancare frantuzeasca era mult prea puternic si imi era practic imposibil sa mi-l domolesc in Bucuresti altfel decat facandu-mi propriul restaurant. Ce ma intristeaza este ca exista prea putine restaurante cu specific autohton in Romania care intr-adevar au o bucatarie romaneasca de calitate. Este ciudat, atipic, ar trebui sa fie mult mai multe si de o calitate mult mai mare. Asta demonstreaza ca nu sunt multi cei care fac cu responsabilitate si seriozitate ceea ce fac in acest domeniu.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie franceza
  • cantina nicolai
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • fine dining
  • gastronomie fina
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • La Cantine de Nicolai
  • lista restaurante bucuresti
  • nicolai
  • Nicolai Tand
  • nocolae tand
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante franceze
  • restaurante frantuzesti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific francez
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ