Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Mana femeiasca la Market8
  • Arhivă articole

Mana femeiasca la Market8

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 2 noiembrie, 2010
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Eu am fost convins ca e o mana de femeie acolo, de cum am trecut pragul frumoasei vile de la marginea parculetului dintre Radu Beller si Calea Dorobantilor. Casa e foarte bine renovata, cu mana larga, cu materiale si lucruri scumpe si de cea mai buna calitate. Are si o mica terasa in unghi, pe doua laturi ale casei, care e inchisa iarna, asa cum permite acum tehnologia moderna. Nu sunt fan al aranjamentelor minimaliste, foarte raspandite si mult la moda in zilele noastre, asa ca m-au surprins decorurile opulente din interior, mi-au placut. Terasa cu aer de budoar nu e tocmai pe gustul meu, insa toti cei cu care am fost acolo s-au aratat incantati de valurile de panza, de ciucurei, de fundite si de volanase roz si verzi, de scaunele fiecare cu alta forma si cu alta culoare, de lumina atat de mica incat trebuie sa vii cu lanterna in buzunar sau sa pui mobilul deschis deasupra meniului ca sa citesti ce scrie… Asa ca ramane ca ei, adica e frumoasa si aceea. Mai ales ca am fost numai in companie barbateasca pana acum la Market8, de mai multe ori. Daca lor le-a placut, imi inchipui ca eventualele viitoare companioane femeiesti vor fi de-a dreptul impresionate si emotionate cand vor ajunge acolo, asa ca patroana poate fi mandra de ce i-a iesit.

Am intrebat al cui e restaurantul si mi-au confirmat ca e vorba de o doamna, Venera Arapu, despre care am aflat apoi, citind pe Internet, ca se ocupa de moda si de alte lucruri din acestea femeiesti. Nu stiu daca face parte din « concept », insa si cheful e, de fapt, o « chefa », o frantuzoaica mulatra. Citind prezentarea de pe site-ul lor, aflu ca Market8 e un « restaurant de autor », adica: « O noua provocare lansata de Venera Arapu; Market 8 este primul restaurant de autor, semnat Venera Arapu, o scena pe care creatoarea se exprima din toate punctele de vedere, de la concept, la amenajare, si pana la elaborarea meniului. Intr-un cuvant, Market 8 reprezinta o fereastra catre un stil de viata… Luna de luna, Market 8 va bucura privirile prin lucrari expuse, apartinand tinerilor artisti romani emergenti. Pe site-ul Market 8 si in cadrul unor pliante speciale vor fi disponibile foto si detalii ale lucrarilor expuse… Pe masura ce te aproprii, de indata ce zaresti terasa restaurantului, recunosti stilul unic al designerului si esti instantaneu transportat intr-o alta lume, o lume a rafinamentului subtil, dar si a bucuriei de viata, exprimata intr-o armonie de culori, texturi si lumini. Personalitatea Venerei se regaseste in fiecare coltisor al restaurantului, de la designul mobilierului si selectia atenta a lucrarilor artistilor prezenti in Market, pana la aromele cocktailurilor si retetele atent alese. Market 8 s-a nascut din pasiune. Pasiune pentru arta, pasiune pentru viata. Exprima o filozofie de viata, iar prin fiecare element al restaurantului se exprima omul, artistul, bucatarul si designerul Venera Arapu. » Ca sa fie clar despre ce vorbim…

Doamna respectiva mai are (cel putin) un restaurant, Balthazar, care nu a scapat nici el de fantezia ei debordanta. Mancarea facuta de cheful Robert era buna la Balthazar, insa cea a frantuzoaicei de la Market8 e foarte buna. Intre timp am aflat ca la Balthazar au adus alt chef, din Mauritius, parca. Poate ca si el face mancare foarte buna, insa nu prea imi vine sa ma intorc in locul acela dupa niste experiente pe care le-am descris intr-un articol care se gaseste si el pe aici.

Dar sa revenim la Market8 ! Daca ai primi si un amuse-bouche, asa cum ti se da la toate marile restaurante cu care doamna Arapu vrea sa se compare, atunci ai putea spune ca a reusit din plin ce si-a propus: de la meniul pe o jumatate de foaie de hartie (6 antreuri, 3 salate, 3 supe, 7 feluri principale si 5 deserturi – despre care mi-au spus ca se va schimba in fiecare luna), la prezentarea mancarii « frantuzesti cu influente asiatice », pana la gusturi si arome. Am fost de mai multe ori la Market8 si am luat de fiecare data altceva. Toate au fost bune sau foarte bune, nu cred ca se va gasi cu usurinta cineva care sa spuna ca-i displace vreuna dintre mancarurile de acolo. Din categoria « fusion » (asa cum imi inchipui ca se definesc, desi nu am regasit acest cuvant pe site-ul lor), e cel mai bun restaurant dintre (putinele, e drept) cele pe care le stiu eu in Bucuresti. Preturile sunt inca rezonabile la Market8, sper sa poata sa le mentina la nivelul acesta cat mai mult timp: intre 25 si 40 supele, salatele si antreurile, pe la 50 – 100 felurile principale, spre 30 deserturile.

Era si cazul sa apara un astfel de restaurant in Piata Dorobantilor, e de mirare ca zona asta a fost ocolita atata timp de gastronomia de calitate. Teoretic, ar trebui sa-i mearga bine, pare sa aiba tot ce-i trebuie. Ca sa ajungi la concurenta trebuie sa iei taxiul, deocamdata: spre Povernei, la Cantina lui Nicolai, spre Piata Victoriei, la Osteria Gioia, sau spre Primaverii, la Mangerie, daca e sa le iau pe cele mai apropiate. Ramane de vazut daca o astfel de mancare va avea succes la bucuresteni, ceea ce nu e deloc evident, vazand ce se intampla in celelalte resturante frantuzesti sau cele cu aspiratii catre « haute gastronomie » care nu rezista prea mult pe piata bucuresteana.

[foto Business Magazin: www.businessmagazin.ro]
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • beller
  • bucatarie fusion
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • creatori de moda
  • lista restaurante bucuresti
  • piata dorobantilor
  • restaurant de autor
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de fite
  • restaurante de lux
  • restaurante de top
  • restaurante fusion
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific fusion
  • topul restaurantelor bucuresti
  • venera arapu
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.