Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Festival turcesc cu mancare proasta
  • Arhivă articole

Festival turcesc cu mancare proasta

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 22 mai, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Festivalul bucatariei turcesti la BucurestiDe cativa ani se tine in Herastrau un Festival Turcesc, in principal cu de-ale gurii, la care am vrut de mult sa merg, atras de conceptul extrem de interesant de street food, o religie in Orient.

Ma dau in vant dupa bucataria turceasca si o cunosc un pic, mai ales ca cea romaneasca s-a inspirat destul de mult de aici. A imprumutat multe si, as zice eu, chiar le-a imbunatatit. Exemplu, sarmalele si micii, preparate mult mai gustoase facute de romani.

Desi am inceput sa inspectez tarabele destul de entuziast, inainte sa se porneasca focurile, m-am dezumflat cand a sosit ora mesei si am incercat preparatele. Imi puneam deja intrebari cand am vazut chiflele descarcate din masini. O chifla proaspata si buna face cat jumate de sandwich, iar acestea pareau trecute bine. Sis kebab-ul a fost primul incercat. Am luat un mix de vita si oaie, tocata, coapta pe sabie. Am luat si cu bucati de vita. Au fost OK, desi extrem de subtiri la gramaj, maximum 250 de grame, si credeti-ma ca ma pricep la gramaje. 15 lei, 250 de grame, cu tot cu lipie, ceapa si varza din belsug. Dar prospetimea carnii a contat mai mult.

Deci, niste turci care-ti prepara o mancare scumpa, imbracati in tricouri de acum cativa ani, cu “Prigoana face curatenie”. Degeaba au manusi! De ce sa-ti pui manusi daca sunt in permananta murdare, iar noi oricum stim ca nu au acolo apa curenta? Dar asa e la street food.

M-am deplasat la o taraba cu o tigaie uriasa, in care se intamplau lucruri interesante, nemaivazute de mine. Kavurma. Pe margine erau niste calupuri de carne congelata, care se dezghetau lent, apoi carnea era adusa in mijloc, unde se prajea, si scoasa in exterior, pe marginea opusa, de unde se baga in chifle,10 lei, sau in lipii, 15 lei. Se mai adauga doar ceapa si boia iute, dar si doua felii de rosii, verzi, cotoroase si lemnoase, puse parca in dusmanie. Desi nu-mi surade ideea de a gati ceva care tocmai se decongeleaza fortat, nu a fost chiar rea la gust, poate un pic nesarata si cu exces de chimion. Tot asa, vreo 250 de grame, 15 lei.

Nu puteam sa nu inecerc si celebra shaorma, prezenta in 3 locuri, peste tot cu carne congelata. Am fost extrem de dezamagit ca nu era niciuna facuta din carne proaspata, dar asa e in afaceri, oamenii vor sa castige, nu doar sa se laude pe Facebook, cum fac eu cu carnea mea proaspata. Abia dupa ce am platit 17 lei pentru o shaorma de vita am realizat ce urma a mi se servi. Prea tarziu pentru a mai cere banii inapoi. Carne mea de vita era cam usacata, dar cea de pui se taia aproape nefacuta, ceea ce era chiar mai rau. Am asistat la un spectacol grotesc de shaormarit, cu cartofi congelati, prajiti excesiv, pana devin vreascuri, cu ketchup si maioneza din tub, ceapa, doua rosii si o varza trista. Nu s-a putut manca. Nu avea mai mult de 300-350 de grame.

In sfarsit, ca sa ma satur, pentru ca nu reusisem inca, dupa ce am evitat gratarul cu peste, singurul fara niciun client, mi-am luat niste mici turcesti, mici-mici, 5 bucatele, intr-o chifla, cu mustar, ceapa, boia si nelipsita varza. O chifla atat de ingrozitoare incat am ales micii cu mana si i-am mancat goi. Slabuti, fara bicarbonat, fara sare, fara usturoi. Proaspeti, dar nu ii bat pe ai nostri!

Deja nu mai eram dezamagit, ci chiar iritat. Ma simteam inselat, teama mea suprema cand incerc un restaurant nou. Pe langa faptul ca gatesc mult, unul dintre motivele pentru care nu prea iau masa in oras e frica de a nu fi inselat, mai ales ca nu sunt defel prea gros la portofel.

Am hotarat sa nu mai iau nimic, desi ravnisem initial si la minunatele lor dulciuri si la o cafea turceasca, ba chiar si la un ibric minunat de al lor. M-am strecurat nervos spre casa, prin multimea mai mult gura-casca, decat gura-plina, si vedeam pe margine oameni civlilizati mancand produse turcesti, si parca imi pareau la fel de nemultumiti ca mine.

Streetfood-ul romanesc e groaznic, afara de ccteva celebre gratare cu mici si, de ce nu, chiar cateva shoarmarii rasarite, dar nu ma asteptam ca taman turcii sa faca de ras acest concept, foarte sincer, ieftin, simplu si gustos in tot Orientul!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie araba
  • bucatarie arabesca
  • bucatarie turca
  • bucatarie turceasca
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • mancare araba
  • mancare arabesca
  • mancare turceasca
  • restaurant arab
  • restaurant arabesc
  • restaurant turc
  • restaurant turc bucuresti
  • restaurant turcesc
  • restaurante arabesti
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • restaurante turcesti
  • specific arab
  • specific arabesc
  • specific turc
  • specific turcesc
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.