Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > De ce au taiat copacii mari si batrani din curte?
  • Arhivă articole

De ce au taiat copacii mari si batrani din curte?

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 26 mai, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

La Nenea Iancu - berarie in cartierul vechi al Bucurestiului - pe la Calarasi

Mi-a placut la restaurantul – berarie La Nenea Iancu, sper sa devina un model de succes, pentru ca merita sa fie copiat. Asta daca raspunsul la intrebarea din titlu nu e cel care ar putea sa fie…

Zona e foarte frumoasa, e Bucurestiul din carti, cu case vechi si copaci batrani, strazi linistite si curate, cu amintiri, nostalgii si poezie. Au o casa veche, burgheza, cu multe ornamente, cum se faceau atunci, cu porti din fier forjat si cu multe accesorii. Casa din fata, in care se afla restaurantul, nu pare sa aiba etaj, insa in spate, in curte, se vede una cu doua niveluri, nu am intrebat daca si acolo e pentru musafiri. Curtea e foarte mare, pacat ca au acoperit-o cu un podium pe aproape toata intinderea ei, nu stiu dupa ce logica. Se vad (si in poze) multi copaci foarte mari si batrani taiati cu totul, de la radacina. De ce i-au taiat, eu nu stiu. Daca e ceea ce unii banuiesc, atunci inseamna ca sunt niste criminali prin zona, sau niste isioti. Sau si una si alta… Oricum, terasa e cheala, asa cum se vede si in poze, cu umbrele.

Inauntru e aceeasi atmosfera, de pe vremuri, totul in lemn de culoare inchisa, cu lambriuri. Amenajarea e simpla, austera. Am vazu trei sali, doua cu mese cu scaune de lemn, cealalta, cea mai mare dintre toate, cu banci se mese lungi de gradina, la comun. Tavanele sunt bogat ornate, stucaturi aurite si lampi cu ciucuri. Scaunele incomode, ca mai peste tot in Bucuresti. Muzica a fost ciudata la inceput, un fel de jazz electronic. de pe la jumatate s-a schimbat ritmul, a devenit ceva mai linistita si mai digerabila.

Meniul e destul de scurt si simplu La Nenea Iancu, daca e sa-l masuram cu cele de la alte restaurante. Bucatarie romaneasca si ceva nemteasca, potrivit pentru o berarie; au si o sectiune vegetariana, ceea ce e de apreciat. Proprietarii restaurantului sunt importatoti de bere (firma “The World of Beer”), asa ca au multe feluri, inclusiv una sau mai multe facute special pentru ei (cred ca in Germania), cel mai probabil aceasta, “La Nenea Iancu”.

Mancarea a fost destul de buna. Le-am pus o nota mare la mancare pentru incurajare, fiindca sunt la inceput si pentru ca se vad eforturile de a face lucrurile cum trebuie, nu iau doar cele mai ieftine semipreparate de la supermarket si le pun condimente pe ele, asa cum fac cei mai multi. Se vede ca au muncit mai mult decat altii la mancarea din farfurie, si am apreciat asta, chiar daca cheful a facut exces de zel si a turnat condimente cu meniluita, si mai mult decat era cazul, si unde nu prea ar fi avut ce cauta.

Serviciul a fost destul de bun, insa cam indiferent si neatent. Chelnerita nu a vrut sa-mi spuna nici in ruptul capului ce au cel mai bun de mancare La Nenea Iancu, iar daca as fi spus ca ma ridic si plec s-ar fi simtit mai degraba usurata. Evident, nu m-a intrebat daca vreau vin sau bere, ci numai daca vreau apa. Sa fii intr-o berarie si sa nu te intrebe nimeni daca nu bei ceva la o masa cu carnati si alte asemenea, e ceva… Am cerut eu, din proprie initiativa, un pahar cu vin. A zus ca da, sigur, dar nu mi l-a mai adus pana la urma.

Sunt foarte lenti La Nenea Iancu, o masa simpla a durat nepermis de mult. E de neimaginat intr-un astfel de restaurant, intr-o berarie, de fapt. Stiti cum e in berariile din Germania, si nu numai de acolo: mancare simpla, rudimentara, carnati si doua-trei feluri de mancare, nu mai mult, insa nici nu te asezi bine la masa ca te si trezesti cu ele si cu halba in fata. De ce Nenea Iancu face altfel, e iarsi greu de inteles.

Preturile au fost surprinzator de mici La Nenea Iancu. Din 100 de lei iti mai raman bani sa-ti iei si o cutie de Colebil dupa o masa plina.

O sa ma duc din nou La Nenea Iancu in curand. Cine stie, poate o sa vad niste copacei plantati de-a lungul gardului…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • berarie
  • berarie bucuresti
  • braserie
  • braserie bucuresti
  • braserie nenea iancu
  • bucatarie romaneasca
  • bucatarie romaneasca traditionala
  • bucatarie traditionala
  • bucatarie traditionala taraneasca
  • cafenele centru
  • cafenele centrul istoric
  • cafenele centrul vechi
  • cele mai bune restaurante
  • centrul istoric
  • centrul vechi
  • clasament restaurante
  • cluburi centru
  • cluburi centrul istoric
  • cluburi centrul vechi
  • la nenea iancu restaurant
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare romaneasca
  • mese festive
  • nenea iancu
  • nenea iancu braserie
  • organizam evenimente
  • restaurant la nenea iancu
  • restaurant romanesc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante centru
  • restaurante centrul istoric
  • restaurante centrul vechi
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • restaurante unirii
  • sali evenimente
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional taranesc
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.