Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Cum gandeste un chelner
  • Arhivă articole

Cum gandeste un chelner

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 mai, 2008
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Eu m-am bucurat foarte tare cand am aflat ca s-a deschis un alt restaurant grecesc aproape de biroul meu, pana la care sa pot merge pe jos. Ar merita ceva concurenta Mesogios, ca e destul de scump. Imi place mult mancarea greceasca, probabil iremediabil influentat de pasiunea pentru tot ce e legat de acea parte de lume si de civilizatie. Primul restaurant numai cu peste la care am fost eu in Bucuresti era pe undeva pe la Podul Izvor, se pare ca tot grecesc. Nu mai stiu cum se chema, insa imi aduc aminte, amuzat de fiecare data, ca pe el scria mare: “If it swims, we have it.” Nu mai e demult acolo.

Am ajuns la Thalassina la putin timp dupa ce s-a deschis. Apoi am revenit in mai multe randuri, insa am ramas sa mananc doar de vreo doua ori pentru ca nu aveau, “exact in acea zi”, bucatele pentru care ma dusesem in mod special acolo.

Restaurantul e intr-o casa frumoasa de pe una dintre strazile frumoase, cu case vechi, dintre Lascar Catargiu (fostul bulevard Ana Ipatescu) si Caderea Bastiliei. In spate pare sa aiba o gradina superba, foarte mare, sper sa deschida si o terasa acolo. Casa e renovata, totul e proaspat varuit si vopsit in alb si, prin urmare, iti da o senzatie placuta de nou. Decorurile sunt putine, nu stiu daca asa a fost gandit sa ramana sau daca, la multe luni de la deschidere, inca nu s-au hotarat cum sa o amenajeze. Eu sper sa nu ramana asa. Mie, personal, nu prea-mi plac restaurantele cu decoruri minimaliste, mai ales in astfel de locuri cu poezie din Bucurestiul inca frumos. Un lucru bizar m-a deranjat foarte tare, de fiecare data cand am fost acolo: desi au geamuri mari – si prin geamurile acelea poti vedea copaci verzi , o strada frumoasa, case frumoase cu acoperisuri de tigla si cu catei in curte – le-au acoperit in intregime cu niste prelate gri, ca acelea de acoperit masinile, incat nu se mai vede absolut nimic afara si mai trebuie sa tina si niste becuri aprinse in timpul zilei, puse in niste abajururi de rachita destul de banale, ca sa folosesc un eufemism. Nu am vazut vreo planta sau vreo floare la Thalassina, desi sunt sigur ca ar fi facut un contrast placut cu tot albul din jur. Scaunele sunt incomode, insa suportabile. Mesele sunt suficient de mari, nu sunt inghesuite si sunt acoperite complet cu fete de masa; totul e nou si curat, mai putin un pahar despre care voi povesti ceva mai incolo.

Meniul e destul de lung, alcatuit dintr-un numar nu prea mare de gustari si salate tipice, diverse feluri de paste si orez si multe feluri de peste si fructe de mare. Sunt date doar denumirile felurilor de mancare, foarte laconic si fara nicio explicatie, amestecate, unele in romaneste si altele in alta limba (probabil ca in greaca, insa, din fericire, cu caractere latine). Asa ca o documentare temeinica si o discutie lunga cu chelnerul sunt inevitabile. Desi un meniu stufos te duce, instinctiv, cu gandul la mancare semipreparata sau chiar luata de-a gata, inghetata, din supermarket, si pusa direct in farfuria ta, via cuptorul cu microunde, la Thalassina nu pare sa fie nimic congelat – oricum, nu pestele si celelalte produse pe care ti le alegi singur dintr-o vitrina frigorifica pusa in mijlocul restaurantului si care se gatesc numai la comanda.

Prima data cand am fost la Thalassina am luat cate un fel din fiecare aperitiv, dupa care am cerut caracatita, calamari si un peste. Pe langa antreurile obisnuite in multe alte restaurante, chiar ne grecesti (tzatziki, feta, salate etc.) am mancat si cateva feluri de peste rece, unele marinate (tziri si scubri – traduse au fost tari, respectiv scrumbii), altele file (lakerda – un fel de ton crud, afumat), foarte bune – si pentru ele am revenit la Thalassina de mai multe ori. Cei de acolo s-or fi gandit ca sunt suferind si mi-au dat tahini (pasta de susan, asemanatoare cu humusul) in varianta mai sanatoasa insa mai amara (facuta din seminte de susan nedescojite), desi eu mi-as fi asumat riscul – daca m-ar fi intrebat – sa iau varianta cealalta, mai buna la gust, din seminte descojite. Pestele, caracatita si calamarul au fost atat cat puteau ele sa fie de bune, doar vreun sos mai special ar fi putut sa aduca ceva in plus, insa nu a fost cazul. Painea a fost oribila, cea mai proasta pe care imi aduc aminte sa o fi mancat vreodata intr-un restaurant cu pretentii. OK, stiam ca e reincalzita, nu e primul restaurant in care se face asta, insa exista o paine special facuta pentru asa ceva, pe care cu greu reusesti sa o deosebesti de o paine calda “adevarata”. Daca iei, pur si simplu, o paine veche, o stropesti cu apa si apoi o bagi intr-un cuptor, in primele patru minute poate sa ti se para buna; insa in al cincilea minut devine atat de tare si de proasta la gust incat te lipsesti bucuros de ea.

Serviciul a destul de inegal. Dupa ce, la inceput, am “avut parte” de un chelner pe fata caruia se putea deslusi, cu usurinta, intrebarea ca ce naiba cautam noi acolo ca sa-i stricam lui seara, in mod neasteptat am fost preluati, “din mers”, de altul, care, daca nu se bucura sincer ca suntem acolo si ca ne poate face sa ne simtim bine, atunci sigur mima foarte convingator acest lucru. Am platit aproape 300 de lei pentru o cina consistenta, cu multe feluri, din care 150 de lei a fost un homar. Ni s-a parut un pret aproape normal.

Am revenit de mai multe ori, hotarati sa mancam lakerda, scubri si tziri; in rest, urma sa vedeam noi la fata locului ce mai luam. Insa, de fiecare data, ni s-a spus (nu de la inceput, ci dupa indelungate documentari prin bucatarie sau prin magazie) ca exact pe acelea nu le mai aveau in ziua respectiva. A fost frustrant, puteau macar sa le scoata din meniu, ca tot au unul cu foi detasabile. Am plecat fara sa mai mancam.

Intr-o zi, trecand prin apropiere si fiindu-mi foame, am intrat din nou, hotarat sa mananc ceva rapid. Eram deja pregatit sa mi se spuna ca nu mai au lakerda, scubri si tziri, asa ca nu m-am mai enervat cand mi-au spus ca, intr-adevar, tocmai se terminasera. Am luat si eu ce am gasit. Ca si data trecuta, am fost preluat, la inceput, de un chelner, dupa care acesta a fost inlocuit, inexplicabil, cu o chelnerita careia parea sa i se fi intamplat un foarte mare necaz in familie in ziua aceea. I-am spus ca paharul in care tocmai imi pusese apa chelnerul din “schimbul 1” era murdar si am rugat-o sa-mi aduca altul.

– Nu se poate sa fi fost murdar!
– Ba eu cred ca se poate, paharul e in fata mea, va puteti uita la el.
– E imposibil, chiar eu am spalat paharele, cu mana mea!
– Domnisoara, sunt convins, insa sunt urme de RUJ pe el; or, eu nu sunt dat cu ruj, si sunt si singur la masa!

L-a luat in mana, s-a uitat la el, a vazut rujul, l-a pus inapoi pe masa si a plecat fara sa spuna o vorba, vadit descumpanita de rigurozitatea si de soliditatea argumentatiei mele. Dupa cateva momente o vad revenind in viteza si amenintator catre mine; ma asteptam sa aiba un alt pahar in mana, insa… Nici nu ajunge bine langa mine ca o vad ca ia o pozitie belicoasa si spune, cu o voce care nu lasa loc niciunui echivoc:
– Domnule, colegul meu mi-a spus ca ati mancat ICRE!
– Da, asa este…
– Si icrele erau din acelea ROZ!
– Da…
– Ati vazut, acuma? Urmele ROZ de buze de pe pahar sunt ale DUMNEAVOASTRA, si sunt de la icre!
– Domnisoara, va spun a treia oara, eu nu m-am atins paharul acela!

Fierbea, ii venea sa ma omoare, cred ca a facut mari eforturi sa nu imi dea vreo doua palme. Cu siguranta, daca as mai fi mancat ceva, atunci mi-ar fi fost teama ca imi va pune niste soricioaica in mancare, asa ii scaparau ochii. Pentru o clipa am fost tentat sa-i demonstrez rational ca aveam dreptate. Reflexele mele de fost fizician imi spuneau sa fac doua experimente simple. Primul: sa mai mananc niste icre roz, sa beau din pahar, alaturi de urma cu pricina si, dupa aceea, sa comparam rezultatele. Al doilea experiment ar fi fost sa torn apa din pahar inapoi in sticla si sa constatam ca sticla se umple, ceea ce insemna ca din pahar nu fusese bauta vreo cantitate de apa. Am renuntat, insa. A plecat multumita ca am capitulat…

M-am dus sa platesc si cineva care parea sa fie sef pe acolo m-a anuntat foarte sec, in sictir si fara sa se uite la mine, ca nu trebuie sa platesc nimic pentru tot ce am mancat. Parea sa fie o favoare, o concesie, sau asa ceva, pentru ca numai a scuza nu semana, ci dimpotriva. I-am spus ca vreau doar sa-mi scoata apa de pe nota de plata, nu si restul. Am platit 30 de lei, cat costa gustarea roz si ce am mai mancat eu acolo si am plecat gandindu-ma, cu stupoare, la cum functioneaza logica unui ospatar (si a sefului lui, se pare): Sa zicem ca erau 50-50% sanse ca unul dintre noi sa fi avut dreptate. Ba nu, sa presupunem ca erau 90%, ba chiar 99% sanse ca eu sa fi mintit. Daca acel client (adica eu) era un pervers care a provocat scena respectiva absolut gratuit, un nebun, un mitoman sau un “diversionist” trimis de catre concurenta, “lectia” primita nu numai ca nu ar fi “rezolvat” nimic, dimpotriva, l-ar fi incrancenat si mai mult pe client si scandalul s-ar fi mutat in mijlocul restaurantului, de fata cu toti ceilalti clienti. Daca era sincer, atunci cu siguranta ca acel client va tine minte intamplarea multa vreme (asa cum eu le tin minte pe toate cele asemanatoare, petrecute si cu 10 ani in urma), o va povesti si altora, va scrie comentarii acide despre restaurant pe bloguri sau pe unde va mai avea ocazia sa o faca si, cine stie, poate va scrie chiar si un articol. Prin urmare, oricum as lua-o, tot nu vad logica reactiei celor de la Thalassina. Asta in ipoteza ca a fost ceva urma de rationament pe acolo, si nu doar instinct…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie greceasca
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • mancare greceasca
  • meniu grecesc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante grecesti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific grec
  • specific grecesc
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ