Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Chicca intentioneaza sa fie primul restaurant cu o stea Michelin din Romania (prezentare)
  • Arhivă articole

Chicca intentioneaza sa fie primul restaurant cu o stea Michelin din Romania (prezentare)

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 17 iulie, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Restaurantul Chicca din Herastrau vrea sa ia o steluta MichelinDeschis de curand in zona de nord a Bucurestiului, Chicca Ristorante in Bucarest tinteste sa devina primul restaurant cu o stea Michelin din Romania si o destinatie esentiala pentru indragostitii de bucataria Italiei. Ambitiosul plan al proprietarilor este ca restaurantul sa-si castige un loc binemeritat pe harta mondiala a gurmanzilor la incheierea primului an de activitate. Venit in Romania cu doi ani in urma pentru a dezvolta un business in industria energetica, Michele Coretta, asociatul italian al afacerii culinare, a ales sa investeasca in pasiunea lui pentru gastronomia natala si restaurantele de fine-dining.

“Nu am vrut sa deschid un restaurant italian obisnuit, ci unul care nu se gaseste prea usor in Romania si asa s-a nascut Chicca Ristorante in Bucarest. Vreau sa prezint pasionatilor de mancare italieneasca aceeasi calitate pe care o regasesti in restaurantele de top din peninsula. De aceea am ales unul dintre cei mai buni chefi din sudul Italiei.”, spune Michele Coretta.

Telul ambitios de a castiga prima stea acordata de Ghidul Rosu in primul an de activitate nu va fi usor de atins, dar Chef Gioì della Bruna si echipa sa vrea sa dovedeasca ca sunt foarte buni in domeniul lor de expertiza. Chef Gioì della Bruna este un maestru bucatar premiat ce a lucrat in restaurante cu stele Michelin si care intentioneaza sa demonstreze ca ale sale preparate italienesti gourmet vor cuceri definitiv publicul avizat din Romania.

“Mentorul meu este Gualtiero Marchesi, maestru al simplitatii si inovatiei, cel considerat a fi fondatorul bucatariei italiene moderne. Calitatea ingredientelor, pasiunea pentru gatit ce vine din toata fiinta mea si autenticitatea gustului adevarat italian sunt trasaturile semnatura ale preparatelor create de mine.”, marturiseste Chef Gioì della Bruna.

De altfel, criteriile de evaluare pentru “o stea” in Ghidul Michelin, ce presupune ca restaurantul are o bucatarie foarte buna pentru categoria ei, sunt prospetimea si calitatea ingredientelor; armonia si echilibrul aromelor in preparatul final; creativitatea Chef-ului si amprenta sa personala asupra mancarii, dar mai ales consecventa in timp.

Meniul variat, fara a fi vast, face trecere prin toate zonele culinare ale Peninsulei, punctand la capitolul peste, fructe de mare si paste. Chef Gioì a selectat cele mai gustoase preparate italienesti, accentul fiind pus pe sezonalitate. Ingredientele sunt de calitate premium, aduse din Italia, din zone de origine controlata. Pastele, painea, grisinele si dulciurile sunt facute in casa. Iar legumele de sezon sunt cultivate in jurul Bucurestiului, de un antreprenor italian. Pasiunea pentru mancare este secondata de pasiunea pentru vinuri. În fiecare luna sunt adaugate nume noi pe lista de vinuri pentru ca dorinta proprietarilor este de a avea peste 2000 de marci de top din intreaga lume si cea mai buna selectie de vinuri pe care un restaurant o poate avea.

Totul este italian la Chicca Ristorante in Bucarest: mancarea, cei doi chefi, unul dintre asociati, managerul de restaurant care iti poate povesti in amanunt despre selectia admirabila de vinuri fine. Decorul minimalist cu influente marine care te duce cu gandul la o vacanta italiana la malul Marii Mediteraneene. Pana si farfuriile din sticla slefuita manual.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie fina
  • bucatarie italiana
  • bucatarie italieneasca
  • bucatarie mediteraneana
  • bucatarie mediteraneeana
  • cafe bucuresti
  • cafenea bucuresti
  • cafenele bucuresti
  • cafenele centru
  • cele mai bune restaurante
  • chica
  • chica restauramt
  • chicca
  • chicca restaurant
  • chicca ristorante
  • clasament restaurante
  • cluburi bucuresti
  • fine dining
  • gastronomie fina
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare italiana
  • mancare italieneasca
  • mancare mediteraneana
  • mancare mediteraneeana
  • meniu mediteranean
  • meniu mediteraneean
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • parcul herastrau
  • restaurant chica
  • restaurant chicca
  • restaurant italian
  • restaurant italienesc
  • restaurant mediteranean
  • restaurant mediteraneean
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante herastrau
  • restaurante italiene
  • restaurante italienesti
  • restaurante nord
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • ristorante chicca
  • sali evenimente
  • specific italian
  • specific italienesc
  • specific mediteranean
  • specific mediteraneean
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional mediteranean
  • traditional mediteraneean
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.