Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Cand delicatesele au nevoie de mai multe explicatii
  • Arhivă articole

Cand delicatesele au nevoie de mai multe explicatii

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 24 decembrie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Delicatesa Andouillette

Le Bistrot Francais e un restaurant – un bistrou, mai bine spus – de care Bucurestiul are nevoie, si ma mir foarte tare ca nu sunt inca in oras cel putin cateva zeci din acestea.

Le Bistrot Francais a luat in toamna lui 2013 locul unui restaurant celebru la vremea lui, acum multi ani, si care a fost printre primele in Capitala care au introdus atmosfera familiara a bistrourilor frantuzesti (dar nu numai) – si vorbesc aici despre defunctul acum Bistro Atheneu. Intr-adevar, in ultimii ani de viata ajunsese rau de tot, nu stiu de ce, mai ales ca o locatie ca aceea nu gasesti cu usurinta in Bucuresti.

Le Bistrot Francais au refacut totul in interior, adica in partea din fata a fostului Bistro Atheneu si intr-o bucatica de subsol. Nu cred ca au luat si partea din spate a « fostului », aceea era ceva mai mare decat aceasta din fata. Amenajarea si decorurile sunt bine facute, de catre cineva piceput, fara economie. E un concept unitar, potrivit locului.

Mancarea e din bucataria frantuzeasca traditionala (cuisine du terroir), dar si cu ceva din Grande Cuisine, si e buna, unele feluri chiar foarte bune. Ca si alti bucatari francezi, sau ca unii care au trecut si au gatit pe acolo, nici cheful de la Le Bistrot Francais nu a rezistat tentatiei de a incerca sa ne educe intr-un ritm accelerat si a ales in meniu feluri foarte specifice, pe care nu multi nefrancezi le apreciaza din prima. Cum sunt carnatii Andouillette, despre care am mai scris aici, pe Restograf, cu stomacul intors pe dos la amintirea lor. Din cate mancaruri sunt in faimoasa bucatarie, tocmai pe acestia si-a gasit sa-i puna in meniu…

Acesti carnati frantuzesti sunt facuti din colon si stomac de porc. Unii frantuji cu fite il considera o delicatesa, altii o mancare a saracilor care a rezistat foarte bine in cea mai sofisticata bucatarie din lume, insa pe cei mai multi straini ii apuca depresia cand mananca asa ceva. Iata ce scriu si altii despre faimoasa-deja delicatesa: « http://ro.wikipedia.org/wiki/Andouillette: Andouillettul traditional este facut din colon si stomac de porc. In timpurile moderne, continutul poate varia mult consistand din intestine de porc, vaca si/sau vitel. A nu se confunda cu carnatii Andouille, care sunt mult mai iuti, dar mai slabi in ceea ce priveste mirosul provenit de la animale. Andouillettul american, cum ar fi cele produse de Hormel Foods, sunt chiar acceptabile gusturilor americane. Andouillettul frantuzesc, in schimb, este un gust dobandit si poate fi o provocare chiar si pentru cei mai aventurosi consumatori. Este uneori consumat rece, la picnic. Servit rece si feliat subtire, mirosul, gustul si consistenta pot fi confundate cu cel al Anouille-ului, dar consistenta este mai gumoasa iar carnea are gust mai puternic. Multe restaurante franceze servesc Andouillette ca o mancare calda, iar strainii au fost dezgustati de aroma, incat il considera necomestibil (vezi legaturile externe). Pe cand unii considera ca Andouillettul fierbinte miroase a fecale, toate astfel de substante sunt inlaturate din motive de siguranta a mancarii. Aroma de fecale este atributita folosirii colonului de porc in carnati si isi are originea in aceiasi compusi care dau fecalelor mirosul lor caracteristic. »

Or, cheful de la Le Bistrot Francais stie asta foarte bine, insa are si el orgoliul lui, sa poata spune, prefacandu-se mirat de mirarea si de strambaturile clientilor: « Vaaaai, domnule client, dar aceasta este o mare delicatesa frantuzeasca, cei cu gusturile rafinate, ca mine, o apreciaza foarte mult. »  Oricum, pana la urma fiecare ramane cu parerea lui: el cum ca ce prost si ce needucat sunt eu, eu cu nervii ca am dat o gramada de bani pe o educatie pe care nu mi-o doream si care nu s-a prins deloc de mine…

Pentru ca da, preturile de la Le Bistrot Francais sunt foarte mari, pe o masa in doi lasi repede vreo 6-700 de lei domnului Preotu, daca nu esti atent. Totusi, « elevi » am vazut destui la Le Bistrot Francais – nu stiu cati dintre ei la a doua vizita acolo. Serviciul a fost bun, insa cam afectat. O fi vrut si asta sa transmita ceva.

Le Bistrot Francais este, deci, unul dintre putinele restaurante frantuzesti adevarate din Bucuresti, cu mancare « ca la ei acasa », dupa cum am spus, si merita sa le faceti macar o vizita ca sa va faceti propria parere si sa fiti ceva mai cultivati la plecare.

(poza este de pe http://oenotri.blogspot.ro/2011/06/andouillette-experiment.html – gasiti mult mai multe despre Andouillette acolo)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bistro francais
  • bistrot bucuresti
  • bistrot francais
  • bucatarie fina
  • bucatarie franceza
  • bucatarie frantuzeasca
  • bucatarie internationala
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • fine dining
  • gastronomie fina
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • le bistro francais
  • le bistrot
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare franceza
  • mancare frantuzeasca
  • meniu international
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant francez
  • restaurant frantuzesc
  • restaurant international
  • restaurant le bistro francais
  • restaurante bucuresti
  • restaurante centru
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante franceze
  • restaurante frantuzesti
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific francez
  • specific frantuzesc
  • specific international
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.